Каталог

5 съвета за Истинския Рибар

Риболовът е една неописуема тръпка. Независимо дали сме любители или професионалисти, миговете прекарани в нашето хоби са уникални.
Всеки обича чувството при сполука и успешен риболов. Дори при всяко изкарване на риба. Нека станем по-добри рибари - нека засилим хубавите ни моменти с няколко съвета:

 

 

1) Търпение

Първото ни нужно нещо, когато сме риболовци е да имаме огромно спокойствие. Нещо дори по-важно, нужно е да имаме търпението да изчакаме. Хубавите неща стават бавно! За това не променяйте бързо първоначалния си избор за място и начин на ловене. Изчакайте! Често само изчакалите биват възнаградени с добър улов.  

 

2) Захранката е залог за успех

Съветите за риболов са наистина милиони. Има един, който е много практически и работи в 99% от случаите обаче и носи много успехи. Използвайте захранка! Ако не го правите, ще се учудите от резултатите, които носи. Ако го правите, то със сигурност може да го правите и по-добре. Експериментирайте с различни захранки. Вижте нашите предложения: ТУК.  

 

3) Правилната въдица

На пазара имаме огромно разнообразие предложения. Има нещо много важно обаче: Трябва да сме запознати с различните типове въдици:  

 • Универсални и Спининг - Тези прътове са най-често срещаните. Ползват се освен за спининг и за риболов на дъно също така. За тях е важното да позволяват хвърляне на дистанция и засичане на рибата. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Фидери - Служат за риболов на близо и на дъно. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Мачови въдици - Голямото им предимство е при тежки атмосферни условия - мъгла, дъжд, зимен риболов. Това са въдиците, при които влакното няма да залепва за риболовния прът. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Болонези - Използват се за риболов на неподвижна плувка на голяма дълбочина. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Шаранджийски въдици - Както се подразбира от името служат за ловене на шарани и трофейни шарани. Използват се за хващане и на бял амур. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Директни Телескопи - Риболова с телескоп може да е на река или язовир и носи огромно удоволствие при улова. Препоръчан модел - ТУК.
   
 • Въдици за тролинг - Тролинг техниката е характерна с влаченето на въдицата. Може да се прилага много успешно с лодка в язовир например, но и на доста други места. Препоръчан модел - ТУК.

​Разгледайте още много наши предложения тук за: ТОП въдици.

4) Не вдигайте уловената риба

Много от любителите правят грешката. Дори опитни рибари правят този странен обичай и показват гордо улова си. Огромна ГРЕШКА! Не вдигайте уловената риба докато я вадите над водата. Шансът да се откачи е много голям. След като рибата клъвне, засечете я, тръгнете да я вадите и никога не я вдигайте високо още над водата. Правилните качествени макари ще ви помогнат много за изваждането на рибата. Разгледайте ги ТУК. :)  

 

5) Практика

Никой не се е родил научен. Практикувайте и ставайте по-добри с всеки изминал риболов. Нека ви помогнем да станете още по-добри. Разгледайте и вземете супер продукти с високо качество на ниска цена:
   →   Риболовни продукти и принадлежности от - Riboloven-Svqt.net