Мечтаете за перфектната ваканция, по време на която да се насладите истински както на любимото си хоби риболова , така и на спокойствието и тишината сред природата заедно със вашето семейство. Ето кои са според нас най - добрите дестинации.


На почивка и риболов край язовир " Доспат "

Край язовир Доспат може да лагерувате на палатка и да преживеете вълнуващи приключения , да се повозите на лодка , да ловите риба или просто да се любувате на залеза. Разположен на 1200 м надморска височина той е един от най - високо разположените язовири в страната .
Уникална природа , тишина , чисти води богати на риба - язовирът има какво да предложи за всеки .
Ако търсите спокойствие и тишина, пролетта и есента са идеалното време за почивка на язовир Доспат. През тези сезони напливът от риболовци и туристи не е голям, а и водите на язовира са доста по-спокойни, тъй като лодките и джетовете не са излезли.
Лятото е малко пренаселено от почиващи и риболовци, което плаши рибата, но ако предпочитате този сезон, винаги могат да се намерят тихи и закътани местенца, на които да хвърлите въдиците.
Зимният риболов по-рядко се практикува у нас, но ако го обичате, язовир Доспат е едно от добрите места за риболов през зимата.
Водоемът е богат на шаран, бабушка, пъстърва, кефал, костур и каракуда. Случва се често любители на спортния риболов да се похвалят и с богат улов на сом, щука и други ценни екземпляри хищна риба.
И докато Вие се отдавате на любимото хоби , то вашето семейство и приятели които не са запалени по риболова могат да се отдадат на дълги разходки сред невероятната природа за Западните Родопи или да посетят защитената местност Караджа Дере .
За тези които не знаят , Доспат е известен и с запазилата се и до днес традиция - чешмарството .


На почивка и риболов край язовир " Батак "

Край язовир Батак може да лагерувате на палатка , а ако не сте фен на къмпингуването , по бреговете на язовира има много хотели и къщи за гости . В района на водоема има и доста спретнати бунгала, към които също може да проявите интерес . Що се отнася до местата, които можете да посетите, докато сте на риболовната си ваканция, те са наистина много като се започне от град Доспат и Сърница и се стигне до природните феномени Побит камък и Жабата .


                           

На почивка и риболов край язовир " Ивйловград "

Разположен в Източни Родопи той целогодишно привлича любители на спортния риболов, туристи, фенове на водните спортове и е едно от любимите места за разходка и пикник на местните.
Бреговата ивица е достатъчно дълга и по нея има достатъчно закътани места, за да поставите палатката си , ако не сте фен на къмпинга на самия бряг има хотелче и няколко къщи за гости, които са изключително популярни сред риболовците, тъй като водата е буквално на няколко метра .
Водоемът е богат на много видове риба и няма да чакате дълго, за да си уловите шаран, бяла риба, червеноперка, уклей, а може би дори кефал или сом.
До и около язовира има толкова много забележителности, че ако не си направите някакъв план е възможно да не ви остане много време, за истински риболов.